onsdag 29 februari 2012

Skottdagen.

Tänk vad roligt för alla som är födda på skottdagen, att de idag kan fira en riktig födelsedag. Jag har tänkt på det där många gånger... Vad irriterad man hade känt sig de där åren när man faktiskt blir snuvad på sin dag. "Jaha, ingen födelsedag i år heller..." Men i år, hipp hipp hurra för alla er som är födda på skottdagen!

Annars då? Jag är stel i ryggen idag, eftersom jag gick runt och spände mig igår... Morr... Idag är det för övrigt den dag i veckan då jag alltid känner mig mest trött efter en arbetsdag. Vet inte om det beror på att vi har kommit halvvägs in i veckan eller för att det är en dag som går i ett, fram till klockan 17. Jaja, nu måste jag ta på mig lite kläder och gå till jobbet. Tänk om jag kommit till jobbet utan kläder, kidsen hade haft något att snacka om i flera veckor...

Trevlig skottdag!

tisdag 28 februari 2012

Istiden.

Jag är sur på min arbetsplats. Det är så kallt inomhus att jag snart får spunk! Jag går runt och spänner mig hela tiden, vilket leder till ont i axlar och nacke. Mina händer är ofta så stela att jag måste värma dem på elementet för att få liv i dem. Usch och fy! Och kom inte och säg något i stil med att jag ska ta på mig mera kläder, för jag har mycket kläder! I skrivande stund sitter jag lutad mot elementet för att överleva. Morr.


Slut på gnällinlägg.


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 27 februari 2012

Vårlängtan.

Det känns som om jag har lite bloggtorka... Har väl inte riktigt haft inspirationen eller orken antar jag. Det händer inte så mycket tycker jag, vardagen är densamma. Det bästa med förra veckan var helt klart vädret. Sol, fågelkvitter, ingen snö och plusgrader. Behöver jag säga att vårkänslorna visade sig väldigt snabbt när vädret var så fantastiskt härligt i flera dagar?! Jag har även upptäckt att det är ljust de dagar jag går tidigt till jobbet och att det fortfarande är ljust de dagar jag slutar klockan fem. Det går åt rätt håll gott folk! Snart, snart är våren här.

Igår åkte vi med Henriks föräldrar till deras lantställe och gick en härlig promenad i det soliga vädret. Så skönt!




Hej hej!


Det var fortfarande en hel del is vid strandkanten. Men det var väldigt vackert.

torsdag 23 februari 2012

Prinsessyra!

Klockan 07.00 i morse stod jag fullt påklädd framför tv:n, redo att gå till jobbet direkt efter att Prins Daniel meddelat den fantastiska nyheten. En liten prinsessa är född! Tårarna samlade sig i ögonen när den stolta, nyblivna pappan meddelade den härliga nyheten i morse. Jag är så glad för Viktoria och Daniels skull, vilken lycka!

onsdag 15 februari 2012

On the road again.

Trots diverse magkrämpor kunde vi idag, som planerat, ta oss till Åland. Eller ja, vi e påväg i skrivande stund. Det är alltid lika roligt att åka till Åland, men vägen dit är så sanslöst tråkig! Vi tar nästan alltid bilen eftersom vi alltid har så mycket grejer med oss. Inte kläder och sånt, utan massa annat. Den här gången är det julklappar och kläder/skor till lillebror. Att köra/sitta bredvid bilen är tråkigt och man får skavsår i rumpan och ont i ryggen. Jaja, jag ska sluta gnälla. Väl framme är det ju värt det. Det är nästan som att komma till ett hotell, med all inclusive (+ stor hund och lata katter). Jag brukar köra första sträckan, så nu har jag förmånen att sitta bredvid. Halva tiden kvar... Sen vänta på färjan, åka färjan och köra från färjan till mamma och pappa. Framme 23.30 ikväll. Jiho!


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 13 februari 2012

Drömmaren

Ibland undrar jag vad han tänker på. "Hmm... Vad ska man göra idag då?" eller kanske "Undrar sa flundran var jag kan åstadkomma mest skada?" eller möjligen "....................." (det kanske inte händer så mycket i hjärnkontoret)


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 12 februari 2012

Måndag imorgon.

Jag tycker att veckorna ofta går väldigt fort, men helgerna som är så korta går ännu fortare. Typiskt. Den här helgen har varit lugn och fin. Igår åkte vi in till stan en sväng. Köpte några presenter som ålänningarna vi ska åka till inkommande vecka ska få. Vi tog en fika (med en äcklig räksmörgås, såå besviken) och åkte sedan och handlade. På kvällen gjorde vi egen pizza och kollade på Melodifestivalen. Louise var här och gav oss trevligt sällskap! Jag gillade Ulrik Munters låt bäst, de andra låtarna var bara tråkiga. Eftersom vi ska köra till Åland på onsdag bestämde vi oss för att städa bilen, ordentligt, både invändigt och utvändigt. Sagt och gjort! Bilen var ren i si sådär 5 sekunder, utsidan, eftersom solen strålade och det var töväder. Men vi vet ju att den var ren en liten stund iaf... Vi åkte till Henriks föräldrar och satt där och snackade i ett par timmar. Nu ligger vi här på var sin soffdel och kollar på Blue Bloods. Bra helg!


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 8 februari 2012

Rysskyla.

Vintern må ha kommit sent den här vändan, men vet ni, jag är redan trött på den. Det är så ohyggligt tråkigt att ta på sig flera lager kläder för att klara sig när man sätter näsan utanför dörren. Ta som exempel när jag ska gå till jobbet. Hej och hå på med alla kläder, fryser de första minuterna då jag går, höjer tempot för att få upp värmen och när jag väl kommer fram är jag svettig. Väl på plats ska man ta av sig alla kläder för att sedan spendera dagen på en arbetsplats där temperaturen i korridorerna är alldeles för kall. Det blir ju såhär: först kall, sedan varm och sedan iskall igen. Hälsosamt? Nja, skulle inte tro det va. Jag fryser 90% av tiden då jag är på min arbetsplats. Ta på dig kläder kanske ni tänker. Ja men jag har redan massa kläder på mig. Till och med underställsbyxor inomhus! Och raggsockar, varma tröjor... Ibland tar jag inte av mig vinterskorna. Och ofta står jag och värmer händerna på elementen för att få igång fingrarna. Suck.

Massa gnäll, men nu är det precis såhär jag känner och då blir det så. Jag är trött på kylan och välkomnar våren precis när den vill komma.

Nu ska jag ta på mig alla de där lagren... Ha en bra dag.

tisdag 7 februari 2012

Project Runway

Jag skulle precis vika ihop filten och borsta tänderna, när dom annonserade nästa program. Ny säsong av Project Runway! Jag e så trött på repriserna som går om och om igen... Ska bli härligt att få höra Tim Gunn ropa "Make it work!" Eftersom jag inte har något tjusigt att visa i klädväg som knyter an till rubriken, så får ni glo på mina tulpaner i stället.


Published with Blogger-droid v2.0.4