tisdag 27 mars 2012

Helg och sånt.

Det går inte så bra för den här bloggen. Jag har bara mig själv att skylla. Men jag har inte haft lust. Alls. Jag gör så gott jag kan, okej!?

I söndags var det dunderfint väder. Sol och vårvärme. Vi åkte till E&T där vår båt stått i vinterförvaring. Henrik har redan tvättat av den och fixat, så det var inte så mycket att göra. Allt blir dessutom lite enklare när solen skiner. Efter båtfixet gjorde vi våfflor våffeldagen till ära. Nom nom! Såhär såg det ut.


En båt som blir vårfin.


Båtfixarna. Den ena mer aktiv än den andra.

Sedan blev det våffeltime!

Här ser ni våffelmaster.

Det var en lyckad helg och nu har veckan visat sig börja ganska bra med mer härligt väder. Solen värmde så mycket idag att jag som är den mest frusna människan i världen var tvungen att ta av mig jackan. Ni fattar ju själva... Det var fantastiskt. Jaja, det här är bara rörigt, så nu får det vara nog. Heppåer!

lördag 24 mars 2012

13 timmar.

Jag sov 13 timmar i natt. 13 timmar! Det är ju inte riktigt klokt, men jag kände mig så oerhört trött, sliten och risig igår, så jag orkade inte ens försöka inbilla mig själv att jag ska sitta vaken framför något skitprogram. Nej, klockan 20 låg jag i sängen. Läste bok i ungefär en timme och somnade runt 21. Vaknade en sväng runt kl 7, men somnade om efter att Henrik hade gått upp (han är iväg och jobbar, vi brukar inte gå upp kl 7 på helgerna). Vaknade strax innan 10 nästa gång. Haha, det är ju skrattretande. Men jag får väl se det som en investering i mig själv. Kanske var det så att jag skulle bli sjuk, men att jag motade bort det med 2-3 nätters normal vuxensömn.

Annars då? Jag sitter och väntar på att det där fantastiska vädret som de har lovat ska dyka upp, men än så länge lyser det med sin frånvaro. Allt jag ser är dimma och en termometer som visar 5 plusgrader. Igår var det sol och minst 15 grader. Det var så ljuvligt att jag nästan skuttade av glädje.

Såja, bara den där solen som saknas nu. Jag sitter här och väntar så länge.

tisdag 20 mars 2012

Dagens på kvällen.

Dagens humör: Rätt så nöjd med tillvaron.
Dagens mående: Trött.
Dagens borde: Borde städat lite, valde soffan i stället.
Dagens frisyr: Somnade med blött hår igår, så dagens frisyr var troll.
Dagens klädsel: För tillfället bekväma mysbrallor o ett linne.
Dagens vill ha: Glass. Sol. Värme.
Dagens längtan: Våren, var är du?
Dagens fundering: Se ovan.
Dagens beroende: Kallt vatten.
Dagens tråkigaste: Vädret.
Dagens tidning: Har inte läst någon tidning idag. Men GP ramlar ju in varje morgon.
Dagens låt: Låten som spelas när Let´s Dance-reklamen går på tv. Eric Saade kanske?

lördag 17 mars 2012

Projektet med vårjackan.

Om man tittar ut idag ser det inte ut som om det e vår där ute. Men vet ni, det är det ju. Och med våren kommer inte bara kvittrande fåglar, grönt gräs och pollen. Nej nej, även det eviga problemet med vad man ska ha för vårjacka lurar bakom hörnet. Sedan jag flyttade till Göteborg har jag lärt mig att en vårjacka här behöver uppfylla vissa kriterier för att klara måttet.

En vårjacka för mig ska gärna:

-vara vatten- och vindtålig
-ha en kapuschong (en huva alltså)
-vara snygg
-inte vara så himla kort att ryggen blottas
-inte kosta flera tusen

Jag vet inte varför det kommer sig, men de som planerar och gör alla dessa jackor till våren brukar verkligen inte ha mig i åtanke. Vilket gör det här projektet med vårjackan ganska svårt, utdraget och i slutänden ofta dyrt. Har surfat runt på nätet lite och hittade några jackor som ser rätt så bra ut på bild.


Den här blev jag lite förtjust i, på bilden, men jag är osäker på om den färgen passar på mig. Denna hittar man på MQ för ungefär tusenlappen.


Denna finns också på MQ och kommer aldrig att fungera för en som jobbar på en skola med smutsiga barn, men den är fin. Minns inte vad den kostar.


På HM:s hemsida hittade jag den här färgklicken. Den har potential på bild, undrar hur den ser ut i verkligheten. Priset ungefär 400 kronor.


Laredoute har en del fina saker, däribland den här jackan tycker jag. Priset var bra också, 300 kronor. Det svåra med att titta på nätet är ju att man inte kan känna på kläderna eller prova dem. Antar att jag får bita i det sura äpplet och ta mig till en riktig affär. Suck.

tisdag 13 mars 2012

Sjöfartsmuséet.

För några veckor sedan besökte jag Sjöfartsmuséet tillsammans med kompisarna L och M. Jag måste säga att det är himla bra av Göteborgs stad att erbjuda ett årskort som kostar 40 kronor och innefattar 5 olika museum i stan. Så den som försöker säga att hon eller han inte har råd, kan ju slänga sig i väggen. Iaf, tillbaka till Sjöfartsmuséet. Vi började längst ner i Akvariet och det var ju så himla roligt att se! När vi kom till de akvarier som hade massa Hitta Nemo-fiskar, då kunde man ju inte annat än le. Jag tog lite bilder med mobilkameran.


Har ni sett vilken fin liten sjöhäst! Personalen säger att han är väldigt skygg.


Och så hade vi den här lilla rackaren, en liten putsarräka. Haha, den såg exakt ut som den som bor i akvariet i Hitta Nemo. Ni vet, han som pratar franska.


Ser ni? Här har vi självaste Nemo som bor i anemonen :)


Sen försökte jag fånga Doris på bild, men hon hade då verkligen inte tid att stanna för en liten bild. Så det blev mest bilder där hon svischade förbi. Kanske ser ni en glimt av henne?

Vi spenderade ganska mycket mer tid nere i Akvariet än vad vi sedan gjorde när vi kollade på de andra utställningarna. Den som handlar om hamnen och Göteborg tror jag många som är uppvuxna i Göteborg hade uppskattat, så iväg med er. Åk dit och få en inblick i er stads historia. Att ta en söndag och gå på museum är helt klart underskattat. Man behöver ju inte vara världens kulturnisse för att tycka att det är lite roligt. Jag ska iaf göra det flera gånger.

tisdag 6 mars 2012

Tisdagstankar.

Herre min je vad trött jag är. I morse kände jag mig förkyld, men under dagen har det övergått till trötthet. Den där solen som jag nämnde igår har inte varit så aktiv idag. Det är väl klart att det fantastiska vädret förra veckan inte kunde hålla i sig den här veckan också... Jaja, så länge det inte bryter ut någon förkylning här är jag rätt så nöjd. På lördag får jag nämligen det finaste av finbesök och då passar det sig inte att vara sjuk. I övrigt så hade jag väldigt gärna velat uppdatera garderoben med lite vårfina kläder. Jag har ju sagt att jag inte ska spendera massa pengar i år, men vi får väl se hur det blir med den saken... Höhö.


Jag har inga roliga bilder att bjuda på och jag har ingen lust att kolla runt efter kläder på nätet, då blir man ju bara shoppingsugen. Så ni får kolla på Elvis som fick för sig att ge sig på min handduk här om dagen.

måndag 5 mars 2012

Måndag, igen.

Helgerna går fort, det är bara att konstatera. Alldeles, alldeles för fort. Tänk om någon bara hade kunnat inse att vi hade behövt en till heldag, en till ledig dag för att orka. Okej, jag förstår att det kanske inte hade fungerat, men en extra ledig dag i månaden hade ju inte varit dumt det heller. Ett förslag hade ju varit att göra måndag ledig lite nu och då, det hade gjort mig väldigt glad. Just måndagar känns ju väldigt sega. Spelar ju ingen roll om man har haft en fullspäckad helg eller om man har tagit det lugnt, man är ju lika trött på måndag ändå. Eller man... Jag.

Jaja, inte mycket att göra åt. Nu är det måndag och nu är det en ny vecka som börjar. Jag hoppas att solen tittar fram den här veckan, det gör en så mycket piggare. Vissa dagar förra veckan var det ju näst intill magiska. Solen, som den piggar upp. Mer av den varan tack. Nu är det sannerligen dags att jag tar på mig lite kläder och knallar iväg. Planering, både egen och tillsammans med lärare, ska göras och barn på fritids ska underhållas och stimuleras. Hey ho let´s go!


En liten sol från google. Hoppas den visar sig snart.