tisdag 31 juli 2012

Normandie.

Vår franska resa började i Paris, där vi hyrde bil och styrde kosan mot Giverny. I Giverny besökte vi Claude Monets hus och trädgård (ni vet, konstnären). Mellan skurarna (det verkligen öste ner ibland) hann vi se lite fina saker.
Här gick man till Monets hus.
Det var fint och grönt i hans trädgård.
Här bodde han. Man fick inte ta bilder inne i huset (som luktade unket och gammalt kiss...), men allt var väldigt pastelligt. Tak, väggar, möbler.
Vi besökte även Monets kända vattenträdgård. Det var otroligt vackert! När man gick runt där kände man igen många av hans motiv.
Därifrån åkte vi vidare till en mysig, liten hamnstad vid namn Honfleur.
Det fanns en karusell. Tittade på den och blev illamående, bra där.
Vi åt middag och jag beställde något jag inte kunde uttala på menyn. Det var sniglar. Stora, slemmiga sniglar. Jag satt och tittade på dem i 10 minuter innan jag vågade mig på att smaka. Det var inget fel på smaken, men så fort jag tänkte på att jag åt slemmiga sniglar blev det värre. Jag åt inte upp.
Jag skrattade gott åt inredning på hotellet där vi sov första natten. Det kändes så typiskt franskt på något sätt (utan att veta hur typiskt franskt är egentligen).
Dag två gick i krigets tecken. Landsstigningsstränder, museum och minnesmärken stod på menyn. Här ser ni Pegasus Bridge.
Här står Henrik på Utah beach, där kanadensarna landssteg.
Vi körde förbi den konstgjorda hamnen (eller det som fanns kvar av den), som drogs dit endast för krigets skull.
Här är vi vid Omaha Beach, där amerikanerna landssteg. Den här stranden var helt klart den pampigaste, sett till storlek, minnesmärken och den amerikanska kyrkogården.
Kyrkogården var mäktig. Hur man än tittade på de vita korsen låg de exakt i fil med varandra. Alla vinklar var exakta, höjden på korsen var exakt och gräset var perfekt. Man slogs av hur många det är som dog, när man ser korsen uppradade såhär.
Vi hoppar raskt till katedralen i Bayeux. I Bayeux bodde vi resterande tid eftersom det var så bra avstånd till våra olika besök därifrån. I Bayeux fick jag se Bayeuxtapeten.
En av dagarna åkte vi hit. Mont Saint Michel, ett magnifikt kloster mitt ute i ingenstans. På utsidan var det pampigt, på insidan var det så jädra turistigt att man fick kramp. Detta resmål var en besvikelse.
Hej hej! Tror det får räcka så. Resan var lyckad och jag med min gravida kropp orkade med tempot. Får väl tacka vädret som var mest halvmulet, det hjälpte. Normandie är vackert och är man intresserad av krigshistoria och historia överlag kan jag verkligen rekommendera ett besök hit.

måndag 30 juli 2012

Hej hej!

Så många gånger jag loggat in här och tänkt, nu ska jag allt skriva några rader... Men har sedan ångrat mig och tänkt att jag väntar till efter semestern. Semestern är inte över för min del, har hela den här veckan kvar, men vi är hemma i Göteborg iaf. Semestervädret i Göteborg är precis som när vi lämnade det innan vi åkte till Frankrike, Åland och Kyrkslätt. Grått och mulet, 17 grader plus. Jag hade stora planer på att jag den här veckan skulle sitta ute och njuta av solen och värmen, innan jobbet drar igång om en vecka. Hah. Jaja, jag är ju ledig, får väl se det positiva i det hela. Ska berätta om Frankrike, Åland och Finland när lusten faller in. Just nu känner jag mig inte så manad. Här har ni en bild på magen som den såg ut igår, vecka 28+3 var det visst.
Det går fort nu tycker jag. Snart, snart är hon här. SOM jag längtar! <3

måndag 9 juli 2012

Lite semesterbilder.

En lycklig semesterfirare.
Vi testade fiskelyckan. Vissa lyckades bättre än andra (jag fick inte en endaste fiskjävel...)
Vi åkte förbi Brännö brygga och tittade på allt folk som dansade.
Firade att semestern äntligen är här med havskräftor. Löjligt gott!
I morse vaknade jag klockan 8, men jag vände sida och sov en timme till. Magiskt. Sedan åt jag frukost. Färska hallon är nästan lika goda som färska jordgubbar.
Jag fyndade en somrig mammaklänning på rean! 75 kronor, som hittat. Blir perfekt när vi åker till Frankrike på onsdag.

onsdag 4 juli 2012

Barnmorskebesök.

I måndags var jag hos barnmorskan. Fick träffa en ny tjej då hon jag brukar gå till har semester. Fint gick det, hon var så snäll så. Iof stack hon mig två gånger då hon skulle ta blodprov, men det gjorde inte det minsta ont, så hon är förlåten. Mitt blodtryck var prima, blodsockret prima, hemoglobinet prima och Skrållans hjärtljud var prima. Härligt! Måttet på magen blev 23, mitt på mittenkurvan. Typ. Vad nu det sen betyder... Så länge allt är bra är jag nöjd!

Storleken har betydelse.

Idag hämtade jag ut min klänning. Som jag har längtat efter den! Slet upp förpackningen, såg de fina färgerna, vecklade ut klänningen och drog den över huvudet. Såhär långt är allt väl. Sen ska jag dra igen dragkedjan över bysten... Jag har visst underskattat storleken på pattarna lite grann, för det går inte att dra igen den förbannade dragkedjan utan att jag spräcker klänningen. Satans helvetes jävla skit!!!

söndag 1 juli 2012

Bröllopsbekymmer.

I slutet av augusti och början av september ska vi på bröllop. Som ni alla säkert förstår kommer jag att vara väldigt mycket gravid när dessa inträffar. Vilket i sig inte är något problem. Problemet har ju varit att hitta något att ha på sig. Jag har letat i affärer och på internet, utan framgång. De flesta klänningar jag hittat på nätet är 1)korta 2)svarta eller 3)fula. Jag förstår att svart får en att se mindre ut, men hallå, är man gravid så är man stor oavsett! Jag trodde att jag inte skulle hitta någon klänning och kanske skulle vara tvungen att köpa ett fint lakan och dra det runt kroppen. Fram till nu. Tror jag iaf, vi får väl se hur klänningen ser ut i verkligheten och framför allt hur den sitter på mig. På Asos hemsida visade det sig finnas fler alternativ än på någon av de svenska sidorna. Mitt val hamnade på denna skapelse, säg mig nu vad ni tycker om den, please!
Så vad tycks? Jag kommer ju inte att se lika smäcker ut som hon på bilden, men den kanske fungerar ändå? Nu återstår det "bara" att hitta något att ha över axlarna och ett par skor jag kan få in fötterna i utan att hela jag går sönder.