tisdag 1 januari 2013

Förra årets sista och årets första dag.

Vi började vårt nyårsfirande hemma hos våra vänner igår, med god förrätt och varmrätt. Redan innan varmrätten var serverad var Maja ganska knorrig och inte fullt till freds med livet. Efter varmrätten när hon började vråla, kunde jag trösta henne en liten stund med att byta blöja, byta till pyjamas och sjunga och leka lite med henne på övervåningen där vi var. Hon somnade en stund och vi hann påbörja ett quiz som värden hade ordnat. Mitt in i quizet vaknade hon och var så ledsen, så ledsen. Det var helt omöjligt att trösta henne och hon kom inte till ro, så vi bestämde oss för att packa ihop vårt pick och pack och bege oss hem i stället. Vi bor bara 10 minuter ifrån. Så fort vi satte på henne ytterkläderna och packade in henne i bilen, blev hon lugn och somnade så gott. Det blev för mycket för vår lilla stjärna att vara på kalas. Är man lite drygt 2 månader gammal är det inte lätt att ta in allt, håhå. Väl hemma fortsatte Maja sova, medan vi plockade fram lite godis, glass och film.

Årets första dag började med sovmorgon till kl 10 och har sedan lunkat på. Vi bestämde oss för att vi är klara med julen i år och plockade undan allt, inklusive den kopiöst barrande granen. Skönt säger jag! Julen är härlig i några dagar, sedan kan man sopa undan den innan nästa års jul stundar igen. Efter att vi städat och röjt lite passade vi på att ta en uppfriskande promenad i det riktigt sköna vädret. 4 plusgrader och till och med solen tittade fram ibland! Maja sover gott i vagnen, pappan har åkt iväg för att inhandla lite matvaror och mamman och katten läser bloggar. Primafint!

Redo för nyårsfirande!

Vårt trevliga sällskap för kvällen. Maja fick ha sin sitter i soffan eftersom värdparets två franska bulldogar är lite väl kärleksfulla :)

Vi försökte få till en familjebild. Det gick sådär. Maja var absolut inte på humör och alla var vi varma som attans.

Quiztime!

Undrar vad han vill? Ögonen ser något läskiga ut, de gör inte i vanliga fall.

En liten stund innan tolvslaget gick ut på trappan, under tak eftersom det regnade. Jag öppnade champagnen och tyckte uppenbarligen att det var väldigt roligt...

Maja fick vara med på ett hörn iaf.

Jag försökte fånga fyrverkerier på bild, men det gick åt skogen.

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar