måndag 28 november 2011

Gud är min domare.

Min rubrik kanske gör er lite konfunderade. Då kan jag informera om att mitt namn, Daniela, betyder "Gud är min domare". Haha. Henrik betyder "Härskare". Haha igen. Man kan ju lätt söka ihjäl sig på vad namn betyder. Jessica, som är ett av mina mellannamn, betyder "Herren skyddar". Irene, som är mitt andra mellannamn, betyder "fred". Mycket gud i mina namn.

Vad betyder era namn?

4 kommentarer:

  1. Haha, du är rolig! Jag måste oxå kolla upp: "Astrid är ett urnordiskt namn, bildat av as (gud) och frid (skön), alltså gudaskön, vilket tolkas som gudomligt vacker". Mycket associationer till Gud i våra namn. Och Sofia betyder "vishet" eller "den kloka". Jag är alltså vacker och klok, inte illa! ;)

    Hur e allt annars? Saknar dig!

    SvaraRadera
  2. Vacker och klok, det är precis vad du är Brus! Man får väl de namn man förtjänar... :) Jag saknar dig med! Det är bra här. På lördag flyger vi till Miami, för att sen kliva ombord på ett fartyg som tar oss till Karibien. Ska bli skönt med lite semester. Hur har du det? Hur går det med lägenhetsjakten? Jag har frågat runt hos dem jag känner här, men inget napp ännu :( KRAM

    SvaraRadera
  3. Höhö, visst är du gudaskön Astrid!:D Och mitt namn betyder då tydligen Herren skyddar- rätt så najs!;) Det här var ju rolig information:D

    Och voi vitsi Danne att du ska till Karibien. Jag är inte alls avis. Inte alls.

    SvaraRadera
  4. Aj vitsi, så skönt! Så underbart med er resa, och att den kommer helt just! Låter helt härligt - se till att njuta ordentligt. Kan inte finnas nåt bättre än att se lite karibisk sol istället för att uggla här i mörkret. Ha en toppen, toppen resa!! Ska ni förresten vara julen i Gbg? Har du planer på att komma till Fin? När jag e i Sthlm ska vi åtminstone se till att ses, jodå?

    Lägenhetsjakten, ja. :) Nu först fattar jag hur marknaden ser ut, att det faktiskt inte finns utbud när folk int borde få hyra ut, vaffö priserna skjuter i höjden. Har möjlighet att få en bostad till januari, och det kan vara lättast att kolla på plats. Annars har jag blivit erbjuden att bo med "Emil, Barbro och deras katt Smulan" i Botkyrka. Eller så på Östermalm för 10 000 kr/mån. Alltså inget emellan :) Men, månne det nu int ska fixa sig! O tack för din hjälp! Jättemånga har lovat höra sig för, men tror nog jag hittar bostaden genom Bostaddirekt.

    Vi får höras! Ha en ljuvlig semester!! KRAAM! :)

    SvaraRadera