måndag 31 oktober 2011

Elvis filosoferar.


"Här ligger jag och hänger. Skönt. Undrar om jag skulle passa på att sova lite? Eller kanske testa att klösa på soffan lite, då får jag säkert den uppmärksamhet jag behöver"


"Heey, sluta störa mig, jag filsoferar! Tänk om jag hade ramlat ner?!"

31 oktober.

Imorgon när klockan ringer är det 1 november. Första november! Vart tog det här året vägen? Okej, nu är ju året inte slut ännu, men det närmar sig snabbt. 1 november är en viktig dag hemma hos oss. Det är dagen då vi räknar att vi blev tillsammans och imorgon är vi uppe i 5 år. Jösses amalia vad fort det går...

Det är höstlov på skolan den här veckan. Synd att höstlovet inte gäller oss pedagoger. Men samtidigt så kommer detta att vara en lugn och trevlig vecka, det är jag övertygad om. Ska göra det bästa av veckan. Nu måste jag kasta i mig lite frukost innan jag knallar till jobbet.

Givande inlägg det här... Ha en fin dag gott folk!

söndag 30 oktober 2011

Den gråa hösten. Eller?

Jag gick en promenad för en stund sedan. Passade på att ta med mig kameran, eftersom jag senast jag gick en promenad tyckte det var så himla vackert ute. Nu var vädret dess värre inte riktigt lika soligt som senast, men trots detta måste jag säga att jag får ta tillbaka en del av det jag klagar på när jag pratar om hösten. Jag vet inte varför jag ibland säger att hösten är så tråkig och grå när det inte stämmer... Okej att det kanske blir lite mer grått om ett tag, men nu var det ju tjusiga färger överallt.









Ni ser ju själva! Massa färg. Trapporna ni ser på en av bilderna har 165 trappsteg upp till toppen. Där försöker jag gå upp och ner för att motverka den där jäkla dragningskraften som är så enveten... Hej och hå!

tisdag 25 oktober 2011

"Gullevännen"

Fick ett kort från min mommo idag. Ett födelsedagskort med den sedvanliga pengen i. Och nu sitter jag här med ont i hjärtat och ögon som tåras... Som jag saknar min mommo. Och min mofa. Mommo skrev att hon hade varit och tittat till mofas grav, att det var så fint. Jag har inte varit där sedan begravningen. Har inte varit i Kyrkslätt alls sedan dess. Vet inte vad som kom över mig, men tårarna rinner och hjärtat värker. Jag måste verkligen åka och hälsa på mommo.

Mommo skriver alltid att jag är hennes gullevän...

söndag 23 oktober 2011

En helg i födelsedagens tecken.

Vilken bra helg jag har haft. I fredags började dagen med present och gratulationer från min älskade. Hela dagen blev jag överöst av grattisar och sånger från söta elever. På kvällen blev jag bjuden på mat och var uppassad hela tiden.

Igår sov vi länge, åt frukost, åkte och handlade och kom hem och förberedde kalaset. Jag bakade ju bullar i veckan, dom åkte fram. Just ja, i fredags bakade jag både kolakakor och knäckflarn, dem dukade jag också upp. Sedan gjorde jag en födelsedagstårta med hallon och chokladmousse, toppad med lite grädde, färska hallon och blåbär. Smakade aldrig på den själv, men mina underbara gäster lovade mig att den var god. Det bjöds alltså aldrig på någon saft, men både kaffe och kaka. Jag blev åter igen bortskämd med härliga vänner och fantastiska presenter. Jösses... Fylla 27 och få så mycket presenter. Ska ta lite bilder någon dag så ni får se, jag är imponerad över hur bra dom hade passat in alla gåvor. Det var allt från reflexband och mössa till flytväst, stekpanna och Iittala-grejer.

Idag sov jag länge, gick upp och avnjöt en lång frukost. Sedan åkte vi till de blivande svärföräldrarna och fikade lite samt planerade vilka utflykter vi ska göra då vi åker på kryssningen. Jag bestämde mig bland annat för att simma med delfiner när vi är på grand cayman. Längtar så sjukt mycket efter denna resa så ni anar inte!

Nu ska jag inta soffläge och glo på film.

onsdag 19 oktober 2011

Nygräddade kanelbullar.

Dagen som började med sura miner blev mycket bättre nu mot slutet när jag bakade kanelbullar. Kanelbullar som jag är mäkta stolt över måste jag säga! Det är nämligen så att jag har utlovat kalas på lördag och bjuder man på kalas måste man ju bjuda på bullar. Undrar om jag inte ska dra fram lite saft också. Hej hej, jag fyller 27 och ska ha saft- och bullkalas. Fina fisken!

Här är bilder, before and after.


Before (utan pärlsocker, kom på det i sista stund, pjuh)

Och så till det bästa, efter.

Det regnar ute och mina gummistövlar läcker.

Folk påstår att morgonstund har guld i mun. Jag säger påstår eftersom jag sällan känner att morgonen är så himla gyllene. Nu kanske ni tänker att jag är en surpotta som har stigit upp på fel sida idag... Då har ni rätt. Inte nog med att humörtillståndet känns sådär, det regnar ute. Igen. När jag gick till jobbet igår, då det regnade, kände jag halvvägs att mina gummistövlar läcker. Vet ni vad jag tänkte då?

Jag tänkte följande: Helvetesjävlaskitgummistövlar.

Vet ni vad det värsta är när det regnar i Göteborg? Att det blåser samtidigt. Ofta i sidled. Nej men jag är inte bitter.

Gissa vad jag ska göra efter jobbet idag? Köpa gummistövlar.


Såhär glad är jag idag. (obs, smajlet är fake)

fredag 14 oktober 2011

Helgen är här. Och kylan...

Jag vet inte vad ni känner, men jag njuter av att mitt schema de närmaste dagarna består av två lediga dagar. Helg, veckoslut, minisemester, kalla det vad ni vill, men jag älskart. Eftersom jag hade feber i dagarna tre i början av veckan ska jag ta det oerhört lugnt och inte reta upp min kropp med ansträngning av något slag. Skööhööönt.

Ikväll ska vi äta färska räkor, dricka lite vin och slötitta på tv. Ska försöka se på Idol lite grann, men det är inte säkert att det kommer att fungera. Får väl muta herrn med lite fotmassage, det brukar fungera.

För övrigt så mötte jag årets första minusgrader på termometern när jag gick upp vid 6 i morse. Fällde en teatralisk tår när jag insåg att det bara kommer att bli kallare och kallare samt mörkare och mörkare de inkommande månaderna. Jag som fryser bara av att tänka på minusgrader. När jag rastvaktade idag (jaa, jag är rastvakt, typ hela tiden känns det som...) gick jag runt med pannband, halsduk, vantar och min varma höstjacka och såg muppig ut. Jag bara fnyste åt barnen som tittade långt, jag var ju varm iaf.

Trevlig fredagskväll hörrni!

onsdag 12 oktober 2011

Är det bara jag?

Som blir hungrig så här sent? Jag förstår det inte riktigt. Jag har ätit duktigt hela dagen, till och med frukost (fanfar!), senast för ungefär en timme sedan. För en timme sedan åt jag en blodgrape och en skål med joghurt. Jag åt alltså senast för en timme sedan och jag är hungrig igen. Vad i hela fridens namn är det för fel på mig? Min mage behöver verkligen inte mer mat så som den ser ut.

Jag har läst att man inte ska gå o lägga sig hungrig, sömmen blir orolig. Men jag har också läst att man inte ska äta sent eftersom det inte är bra för volangerna.

Hur i hela helsike löser man det?

(en varm smörgås hade inte suttit fel, nom nom)

Som i amerikat.

Jag har ju glömt att visa upp familjens senaste inköp. Min rygg håller på att ta kål på mig, så nu har vi investerat i en ny säng. Investerat låter ju så sjukt vuxet och tråkigt, men jag måste få det till att det är en investering eftersom den nya sängen ska bidra till räddningen av min rygg. Sängen ser ut ungefär sådär som i amerikanska filmer. Jag får liksom ta sats och göra ett litet skutt när jag ska lägga mig, eftersom den är så hög. Coolt. Nu får vi hoppas att den gör det den ska, dvs. räddar min rygg.

Här har ni den, Sängen.



måndag 10 oktober 2011

Frukosttorka.

Jag har aldrig varit en frukostmänniska. Aldrig. Hela min grundskole- och gymnasietid åt jag inte frukost (förutom på helgerna ibland), det gav mig kväljningar att ens försöka. Långsamt har jag försökt införa frukost som en naturlig del i mitt liv, men det går verkligen inte bra. Periodvis går det hur bra som helst, men sen tröttnar jag på allt som heter frukost igen. Ofta beror det på att jag inte tycker att det finns något i världen som är gott, men andra gånger är det ren lättja. Jag orkar inte fixa, orkar inte äta. Det resulterar de flesta dagar i en knorrande mage och en energinivå som ligger på minus fram till lunch... Och det är ju inte bra, det vet jag ju.

Någon som kan ge mig lite bra frukosttips? Tack.

tisdag 4 oktober 2011

Kanelbullens dag.

God morgon!
Det ska jag berätta för er att det är sällsynt att jag är uppe i så god tid, att jag har tid att göra annat än att stressa på morgonen. Kanske är det trots allt värt att gå upp 10-15 minuter tidigare för att slippa den där eländiga morgonstressen? Kanske säger jag nu. För att snooza är ju fortfarande bland det bästa jag vet.

Kanelbullens dag idag. Jag hade planer på att baka igår, men hade jag bakat hade det ju funnits massa färska kanelbullar hemma. Och även om det doftar fantastiskt gott så ska ju de där jädra bullarna ätas upp, och vare sig jag eller min älskade behöver massa extra bullar i magen... Jag hoppas i stället att min arbetsgivare eller iaf min chef ska bjussa på en bulle på jobbet idag. Den som lever får se.

Hade tänkt ta en bild med min webkamera på mig och min förtjusande katt, men efter den senaste uppdateringen av datorn verkar den ha försvunnit? Kameran finns, såklart, men inte programmet.


Här kommer en gammal bild på Elvis i stället. Så liten och söt.